O projektu

registrační číslo CZ.1.07/1.1.10/02.0068

Cílem tohoto projektu je rozvoj vzdělanostní společnosti v jižních Čechách za účelem posílení konkurenceschopnosti ČR. Chceme rozšířit specializovanou knihovnu - informační centrum.

Jejím posláním je získávat, zpracovávat, uchovávat a poskytovat informace, literaturu a další kulturní hodnoty. Poskytovat služby  v přiměřeném rozsahu, kvalitně, levně, rychle a efektivně.

Nakoupíme nové knižní novinky, které se budou týkat pedagogiky, psychologie a odborné literatury - např. učebnice, skripta, metodické příručky, multimediální publikace. V nově zřízených prostorách studovny budeme nabízet besedy pro zájemce z řad žáků, studentů a pedagogů, které se budou týkat specializované oblasti a budou zde také semináře, které máme akreditované MŠMT.

Chceme nakoupit nejen publikace, ale i PC, který budou sloužit pro potřeby návštěvníků knihovny k vyhledání dostupné literatury, multifunkční tiskárnu.

Nosnou cílovou skupinou jsou pracovníci a vedoucí pracovníci škol a školských zařízení v Jihočeském kraji. Další skupinou jsou pracovníci působící v oblasti vzdělávání dětí a mládeže a pracovníci organizací pracujících v oblasti volného času dětí a mládeže, ale také žáci všech typů škol a školských zařízení v tomto kraji, kteří budou moci využívat zejména služeb studovny, ale samozřejmě i knihovny.